08.12.2019 “Шоколад“ турнир – Софија

Категорија момчиња до 11 години: Прво место Бундалески Огнен и трето место Дамјаноски Петар
https://mfsm.org.mk/wp-content/uploads/2019/12/video-1575842831.mp4

Полуфиналната борба на Огнен Бундалески во категоријата до 14 години, со мајсторска завршница.

На 08.12.2019 година се одржа традиционалниот турнир за деца до 14 години “Шоколад“, во организација на Мечувалечкиот клуб “Софија“. На турнирот учествуваа следните категории натпреварувачи:

1. Деца до 8 години
2. Момчиња до 11 години
3. Девојки до 11 години
4. Момчиња до 14 години
5. Девојки до 14 години

Мечувалечкиот клуб Ескрим настапи во категориите 2, 4 и 5.

Во категоријата на момчиња до 11 години настапија:
Огнен Бундалески – 1 место
Петар Дамјаноски – 3 место

Во категоријата на момчиња до 14 години настапија:
Огнен Бундалески – 2 место
Петар Дамјаноски – 6 место
Павел Трпковски – 9 место
Матеј Тодоровски – 10 место
Алекса Деспотовски – 15 место
Теодор Деспотовски 16 место

Во категоријата на девојки до 14 години настапија:
Дафина Блажевска – 7 место
Неда Коцевска – 8 место

Честитки до сите спортисти и нивните горди тренери за постигнатите успеси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *