23.11.2019 Куп на Ескрим

На 23.11.2019 во Скопје се одржа купот на Мечувалечкиот клуб Ескрим од Скопје. Натпреварот се одвиваше во категориите до 14 години, кадети и сениори, за мажи и жени. Гости на натпрварот беа екипи од Солун – Грција и Осијек – Хрватска.
Категоријата до 14 години се одржа во рамките на Европското коло до 14 години на Европската мечувалечка конфедерација ЕФЦ
повеќе…