Куп на Македонија

Комплетни резултати тука…

All Medalists
All Medalists
NameClub(s)CountryEventMedal
ALEKSANDROVSKI MatejRABOTNICKIMKDSenior Men’s EpeeGold (1st)
ALEKSANDROVSKI TomiRABOTNICKIMKDSenior Men’s EpeeSilver (2nd)
SRBINOSKI PetarBORECMKDSenior Men’s EpeeBronze (3rd)
NIKOLOVSKI NikolaESKRIMMKDSenior Men’s EpeeBronze (3rd)
BUNDALESKI OgnenESKRIMMKDU-14 Men’s EpeeGold (1st)
TODOROVSKI MatejESKRIMMKDU-14 Men’s EpeeSilver (2nd)
TRPKOVSKI PavelESKRIMMKDU-14 Men’s EpeeBronze (3rd)
DAMJANOSKI PetarESKRIMMKDU-14 Men’s EpeeBronze (3rd)
KOCEVSKA NedaESKRIMMKDU-14 Women’s EpeeGold (1st)
TRPKOVSKA MilaESKRIMMKDU-14 Women’s EpeeSilver (2nd)
BLAZEVSKA DafinaESKRIMMKDU-14 Women’s EpeeBronze (3rd)
BOZINOVSKI SimonESKRIMMKDCadet Men’s EpeeGold (1st)
VELICKOVSKI JovanESKRIMMKDCadet Men’s EpeeSilver (2nd)
SRBINOSKI PetarBORECMKDCadet Men’s EpeeBronze (3rd)
NIKOLOVSKI NikolaESKRIMMKDCadet Men’s EpeeBronze (3rd)
Tournament Result Summary
Tournament Result Summary
NameClub(s)EventPlace
ALEKSANDROVSKI MatejRABSenior Men’s Epee1
ALEKSANDROVSKI TomiRABSenior Men’s Epee2
BLAZEVSKA DafinaESKU-14 Women’s Epee3
BOZINOVSKI SimonESKCadet Men’s Epee1
BOZINOVSKI SimonESKSenior Men’s Epee7
BUNDALESKI OgnenESKU-14 Men’s Epee1
DAMJANOSKI PetarESKU-14 Men’s Epee3T
DESPOTOVSKI AleksaESKU-14 Men’s Epee5
DESPOTOVSKI TeodorESKU-14 Men’s Epee6
KOCEVSKA NedaESKU-14 Women’s Epee1
NIKOLOVSKI NikolaESKCadet Men’s Epee3T
NIKOLOVSKI NikolaESKSenior Men’s Epee3T
RAMOV LeonidRABSenior Men’s Epee6
SRBINOSKI PetarBORSenior Men’s Epee3T
SRBINOSKI PetarBORCadet Men’s Epee3T
TASEVSKI IgnatijESKCadet Men’s Epee5
TODOROVSKI MatejESKU-14 Men’s Epee2
TRPKOVSKA MilaESKU-14 Women’s Epee2
TRPKOVSKI PavelESKU-14 Men’s Epee3T
VELICKOVSKI JovanESKSenior Men’s Epee5
VELICKOVSKI JovanESKCadet Men’s Epee2

08.12.2019 “Шоколад“ турнир – Софија

Категорија момчиња до 11 години: Прво место Бундалески Огнен и трето место Дамјаноски Петар

Полуфиналната борба на Огнен Бундалески во категоријата до 14 години, со мајсторска завршница.

Мечувалечкиот клуб Ескрим настапи во категориите 2, 4 и 5.

Во категоријата на момчиња до 11 години настапија:
Огнен Бундалески – 1 место
Петар Дамјаноски – 3 место

Во категоријата на момчиња до 14 години настапија:
Огнен Бундалески – 2 место
Петар Дамјаноски – 6 место
Павел Трпковски – 9 место
Матеј Тодоровски – 10 место
Алекса Деспотовски – 15 место
Теодор Деспотовски 16 место

Во категоријата на девојки до 14 години настапија:
Дафина Блажевска – 7 место
Неда Коцевска – 8 место

Честитки до сите спортисти и нивните горди тренери за постигнатите успеси.

2019 – Годишен конгрес на FIE во Лозана

 

Лозана, Швајцарија, 30. ноември 2019 година
По точно 20 години, Годишниот конгрес на Меѓународната федерација за мечување (ФИЕ) се врати во олимпискиот главен град, со повеќе од 300 делегати собрани во Лозана во SwissTech Convention центарот.

 

Претседателот на Меѓународната федерација за мечување, г. Алишер Усманов, на отворањето на Конгресот го поздрави г-дин Томас Бах, претседател на Меѓународниот олимписки комитет (МОК), кој се обрати на Конгресот и му го предаде на г. Усманов Трофејот на олимписки вредности на МОК.

Г-дин Бах срдечно ги поздрави членовите на Извршниот комитет и делегатите, велејќи: „Среќен сум за многуте достигнувања во мечувањето и како мечувањето ги живее олимписките вредности.“ Г-дин Бах продолжи да ги охрабрува делегатите да бидат „дел од промената што сакате да ја видите “.

 

Претседателот на FIE, Алишер Усманов, се обраќа на Годишниот конгрес во Лозана.

 

Претседателот на Мечувалечката федерација на Северна Македонија, Зоран Стојановиќ и членот на Извршниот одбор на Федерацијата Билјана Кузмановска Николовска, во друштво со Претседателот на Меѓународниот олимписки комитет, г. Thomas Bach, инаку и самиот мечувалец.